G Suite for Education

G Suite for Education bestaat uit hulpmiddelen en apps die Google speciaal heeft samengesteld voor het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, agenda en tekstverwerking.

Samenwerken

Communicatie en samenwerking staan centraal. Handig: gewoon in hetzelfde document tekst aanpassen of een presentatie maken.

Online

Doordat je de Google Apps online gebruikt, maakt het dus niet waar je bent of welk apparaat je gebruikt. En je hebt altijd de laatste versie.

Voor onderwijs

Deze omgeving is speciaal voor het onderwijs gemaakt. Leerlingen zien bijvoorbeeld geen advertenties als ze Google Zoeken gebruiken.

Delen en samenwerken

De Google Drive zorgt ervoor dat kinderen online alles kunnen opslaan, documenten kunnen organiseren en archiveren. Verder vinden ze documenten erg gemakkelijk terug en kan er worden samengewerkt door documenten te delen. Nog meer goed nieuws: G Suite for Education is gratis en leerlingen zien nooit reclame.

Onderwijs in de cloud

Doordat alles in de cloud gebeurt, is het eenvoudig te schalen en op te volgen. Je kan overal en op elk apparaat er gebruik van maken. Ook niet onbelangrijk: het bespaart jou als leerkracht veel tijd. Dankzij de handige mogelijkheden van Google Classroom kun jij je gewoon weer richten op lesgeven.

Eenvoudig beheer

Het opzetten en beheren is eenvoudig. Je hebt wel eenmalig beheerlicenties nodig. Met de beheermodule kan de ICT’er instellingen vastzetten die voor iedereen in de school gelden. Ook voeg je hiermee nieuwe leerlingen toe, afgestudeerden komen automatisch uit het systeem of je stelt de veiligheidsinstellingen in.

Nieuw: G Suite Enterprise for Education

Sinds kort heeft Google een nieuwe, betaalde versie gelanceerd: G Suite Enterprise for Education. Met G Suite Enterprise for Education krijgen grotere onderwijsinstellingen (zoals stichtingen met meerdere scholen) een reeks tools om hun hele organisatie te beheren, inclusief de administratie. Grotere instellingen hebben bijna dezelfde behoeftes als bedrijven wanneer het gaat om beheren van ICT. Met de Enterprise versie heb je meer geavanceerde beheermogelijkheden, uitgebreidere analyse- en zoekfuncties en betere communicatiemogelijkheden.

Lees meer