fbpx
Nieuws BE

G Suite Enterprise for Education

By 26 november 2020 No Comments

Wat is G Suite Enterprise for Education?

Grote kans dat je binnen school gebruik maakt van G Suite for Education: een pakket voor scholen met handige productiviteitstools, zoals Google Drive, Classroom en Gmail. Naast deze kosteloze variant heeft Google ook een premium versie voor het onderwijs: G Suite Enterprise for Education. Hiermee kun je gebruik maken van extra tools waardoor onder andere de ICT-omgeving makkelijker te beheren is.

https://www.youtube.com/watch?v=F5cEEOaAdPA

Welke G Suite for Education past bij jouw school?

Als school of stichting heb je dus de keuze uit twee verschillende G Suite omgevingen: G Suite for Education (gratis) en G Suite Enterprise for education (betaald). Vooral voor stichtingen en grotere scholen is G Suite Enterprise een uitkomst. Maar, ook voor kleinere scholen is G Suite Enterprise handig vanwege aanvullende mogelijkheden in bijvoorbeeld Google Meet. Met de Enterprise versie heb je meer geavanceerde beheermogelijkheden, uitgebreidere analyse- en zoekfuncties en betere communicatiemogelijkheden. Lees hieronder de verschillen!

Extra tools

Hieronder lees je welke extra tools de Enterpise-variant biedt vergeleken G Suite for Education.

Extra functionaliteiten Google Meet

Het is mogelijk om in te bellen en meetings te organiseren tot 250 deelnemers. Je kunt meetings opnemen en worden opgeslagen in Drive. Omgevingsgeluid kan worden gefilterd, livestreamen is mogelijk tot 100.000 gebruikers en gebruikers buiten het domein kunnen deelnemen via link in plaats van via een agenda-uitnodiging.

Kies zelf de regio waar je data wordt opgeslagen

Hiermee kies je als ICT’er zelf waar data worden opgeslagen. Dit is ook een handige functie voor schoolinstellingen die scholen buiten Europa hebben. Zo kun je ervoor kiezen om bepaalde gegevens op te slaan in een specifieke geografische locatie. Je kunt kiezen uit de regio’s Europa, Amerika en ‘Global’. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om data alleen in Europa op te slaan.

Uitgebreid mobiel apparaatbeheer

Hiermee beheer je als stichting alle mobiele apparaten binnen de school. Als ICT’er controleer je snel de apparaten, pas je regels toe en beheer je makkelijk alle applicaties.

Cloud Search

Hiermee zoek je eenvoudig in de hele G Suite for Education omgeving, zoals in Drive, Gmail, Sites en Agenda. Dit scheelt tijd, omdat je niet in elke losse Google App hoeft te zoeken naar informatie.

Beveiligingscentrum en opsporingstools

Hierin houdt de ICT’er de beveiliging in de gaten en zie je via het dashboard wat er binnen de organisatie gebeurt op devices en in de Chromebrowser. Ook kun je makkelijker problemen oplossen op een beheer Chrome-apparaat dankzij het foutopsporingslogboek en Log Analyzer.

Extra beveiliging in Gmail

De Gmail-omgeving is extra beveiligd tegen phishing, malware en dataverlies.

Extra rapportagefuncties

Je hebt extra rapportagefuncties, waaronder het gebruik van Google Classroom, G Suite-rapporten en Gmail-logboeken in BigQuery. ICT’ers kunnen hiermee snel problemen ontdekken en inzichten verzamelen.

Als eerst gebruikmaken van nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteiten binnen Google Drive, Documenten en Sites kun je met een G Suite Enterprise for Education licentie als eerst gebruiken.

Rechten behouden bij verplaatsing van mappen

De rechten op onderliggende mappen worden behouden wanneer de beheerder een map naar de Gedeelde Drive verplaatst.

Verschil tussen betaalde en kosteloze variant

Hierboven staan alle extra functionaliteiten van G Suite Enterprise benoemd, maar wat kun je nou eigenlijk allemaal met de kosteloze variant G Suite for Education? We hebben de verschillen hier voor je op een rijtje gezet.

 

Kosten

G Suite for Education is kosteloos voor scholen. Het overstappen naar G Suite Enterprise for education brengt kosten met zich mee, namelijk €4,- per gebruiker, per maand. Je kunt kiezen om het hele domein te upgraden of enkel individuele gebruikers. Zie hieronder de verschillen.

Hele domein
Wanneer je voor het hele domein G Suite Enterprise for Education licenties aanschaft, betaal je alleen voor de medewerkers. Leerlingenlicenties zijn in dit geval gratis. De upgrade is te activeren voor een hele stichting of per school.

Individuele gebruiker
Het is ook mogelijk om te upgraden per individuele gebruiker. Dit kan vanaf 50 gebruikers. In dit geval betaal je voor medewerkers én leerlingen.

Wil je meer weten?

Cloudwise is één van de weinige aanbieders in Nederland die de G Suite Enterprise for Education licenties bij scholen kan aanbieden. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of advies.

Wil je meer weten?
Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met je accountmanager.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Reactie achterlaten

Support