Skip to main content

Wat is Google Workspace for Education Plus?

Google Workspace for Education Plus is de nieuwe naam voor G Suite Enterprise for Education. Grote kans dat je binnen school gebruik maakt van Google Workspace (voorheen G Suite) for Education. Dit is een pakket voor scholen met handige tools, zoals Google Drive, Classroom en Gmail. Naast deze kosteloze variant heeft Google ook een premium versie voor het onderwijs: Google Workspace for Education Plus. Met deze uitgebreide editie kun je gebruik maken van extra functies om de ICT-omgeving makkelijker en nog veiliger te beheren.

Welke Google Workspace past bij jouw school?

Als school of stichting heb je momenteel de keuze uit twee verschillende Google Workspace pakketten: Google Workspace for Education Fundamentals (gratis) en Google Workspace for Education Plus (betaald). Vanaf 14 april 2021 zijn er twee nieuwe Google Workspace edities beschikbaar: ‘Education Standard’ en ‘Teaching and Learning Upgrade’.

Vooral voor stichtingen en grotere scholen is Google Workspace for Education Plus een uitkomst. Maar, ook voor kleinere scholen is deze editie handig vanwege aanvullende mogelijkheden in bijvoorbeeld Google Meet. Met de Education Plus editie heb je meer geavanceerde beheermogelijkheden, meer uitgebreide analyse- en zoekfuncties en betere communicatiemogelijkheden. Lees hieronder de verschillen!

Extra tools

Hieronder lees je welke extra tools de Education Plus editie biedt vergeleken met Education Fundamentals. Bekijk voor aanvullende informatie deze pagina.

Extra functionaliteiten Google Meet

Het is mogelijk om in te bellen en meetings te organiseren tot 250 deelnemers. Je kunt meetings opnemen en worden opgeslagen in Drive. Omgevingsgeluid kan worden gefilterd, livestreamen is mogelijk tot 100.000 gebruikers en gebruikers buiten het domein kunnen deelnemen via link in plaats van via een agenda-uitnodiging.

Kies zelf de regio waar je data wordt opgeslagen

Hiermee kies je als ICT’er zelf waar data worden opgeslagen. Dit is ook een handige functie voor schoolinstellingen die scholen buiten Europa hebben. Zo kun je ervoor kiezen om bepaalde gegevens op te slaan in een specifieke geografische locatie. Je kunt kiezen uit de regio’s Europa, Amerika en ‘Global’. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om data alleen in Europa op te slaan.

Uitgebreid mobiel apparaatbeheer

Hiermee beheer je als stichting alle mobiele apparaten binnen de school. Als ICT’er controleer je snel de apparaten, pas je regels toe en beheer je makkelijk alle applicaties.

Cloud Search

Hiermee zoek je eenvoudig in de hele Google Workspace for Education omgeving, zoals in Drive, Gmail, Sites en Agenda. Dit scheelt tijd, omdat je niet in elke losse Google App hoeft te zoeken naar informatie.

Beveiligingscentrum en opsporingstools

Hierin houdt de ICT’er de beveiliging in de gaten en zie je via het dashboard wat er binnen de organisatie gebeurt op devices en in de Chromebrowser. Ook kun je makkelijker problemen oplossen op een beheer Chrome-apparaat dankzij het foutopsporingslogboek en Log Analyzer.

Extra beveiliging in Gmail

De Gmail-omgeving is extra beveiligd tegen phishing, malware en dataverlies.

Extra rapportagefuncties

Je hebt extra rapportagefuncties, waaronder het gebruik van Google Classroom, Google Workspace rapporten en Gmail-logboeken in BigQuery. ICT’ers kunnen hiermee snel problemen ontdekken en inzichten verzamelen.

Als eerst gebruikmaken van nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteiten binnen Google Drive, Documenten en Sites kun je met een Google Workspace for Education Plus licentie als eerst gebruiken.

Rechten behouden bij verplaatsing van mappen

De rechten op onderliggende mappen worden behouden wanneer de beheerder een map naar de Gedeelde Drive verplaatst.

Verschil tussen betaalde en kosteloze variant

Hierboven staan alle extra functionaliteiten van Education Plus benoemd, maar wat kun je nu nog eigenlijk allemaal met de kosteloze variant Education Fundamentals? We hebben de verschillen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kosten

Google Workspace for Education Fundamentals is kosteloos voor scholen. Het overstappen naar Google Workspace for Education Plus brengt kosten met zich mee, namelijk €4,- per gebruiker, per maand. Je kunt kiezen om het hele domein te upgraden of enkel individuele gebruikers. Zie hieronder de verschillen.

Hele domein
Wanneer je voor het hele domein Google Workspace for Education Plus licenties aanschaft, betaal je alleen voor de medewerkers. Leerlingenlicenties zijn in dit geval gratis. De upgrade is te activeren voor een hele stichting of per school.

Individuele gebruiker
Het is ook mogelijk om te upgraden per individuele gebruiker. Dit kan vanaf 50 gebruikers. In dit geval betaal je voor medewerkers én leerlingen.

Wil je meer weten?

Cloudwise is een van de weinige aanbieders in België die de Google Workspace for Education Plus licenties bij scholen kan aanbieden. Bel naar 03 550 00 25 of mail naar sales@cloudwise.be voor meer informatie of om ervoor te gaan!

Leave a Reply

Support