fbpx Skip to main content

COOL platform

Eén platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden en makkelijk naar applicaties van uitgeverijen en ander educatief materiaal kunnen klikken. Dat is COOL (Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform). Ben je nieuw voor COOL dan leggen we graag uit wat je kan verwachten. 

Werk je al met ons COOL platform?

Overzicht van alle toepassingen

Leerlingen vinden al hun digitaal educatief materiaal bij elkaar. Ze hoeven niet steeds opnieuw in te loggen en meerdere wachtwoorden te onthouden. De leraar kan alles overzichtelijk klaarzetten.

Gemakkelijk inloggen

Wachtwoorden laten onthouden en intypen zorgt bij jonge kinderen vaak voor problemen. Met COOL kunnen jonge leerlingen héél snel inloggen met pictogrammen of een unieke QR code.

Meekijken & Regie

Leerkrachten kunnen live digitaal meekijken, en houden zo het overzicht in de klas. Je ziet hoever ze met de leerstof zitten, of dat ze juist met hele andere dingen bezig zijn. Bovendien kan je gedifferentieerd werken en applicaties bij leerlingen openen of sluiten.

COOL voor leerlingen

Jonge leerlingen die allerlei wachtwoorden moeten onthouden van verschillende platformen (bijvoorbeeld Google, Bingel, Scoodle, Smartschool, ... ) : dat is niet handig. Dankzij COOL hoeven leerlingen maar één keer in te loggen. Dat kan zelfs alleen met pictogrammen of een unieke QR code die de leerkracht voor elke leerling op een badge kan maken. Zodra ingelogd krijgen ze een overzicht van alle digitale materialen die de leraar heeft klaargezet. Het COOL platform werkt heel intuïtief op Chromebooks: kinderen zijn er zo mee weg!

COOL voor leerkrachten

Met COOL kun je ook live meekijken met je leerlingen die aan de slag zijn, zelfs als ze op een andere plek in het gebouw aan de slag zijn. Heb je een leuke webapp of site gevonden? Die zet je gewoon zelf klaar voor jouw klas. Met één druk op de knop open je de website bij al je leerlingen, of sluit je andere vensters. Tijd voor de klassikale instructie? Vergrendel de browser van al je leerlingen of toon enkel de app of webpagina die jij wil. Dankzij de integratie met Google Classroom zet je gemakkelijk digitaal opdrachten klaar, laat ze inleveren en kijkt ze na.

COOL voor ICT’ers

Start je met COOL dan start je met serverloos werken en ben je nauwelijks bezig met het beheer. De beheerfunctie in COOL is eenvoudig, dat heb je zo onder de knie. We maken accounts voor je aan vanuit het administratiesysteem, zoals Informat en Smartschool, zodat je accounts in COOL ook altijd up-to-date zijn. Inloggen kan met een Google account of Office 365 account. Traditionele software wordt gevirtualiseerd zodat er gewoon mee gewerkt kan worden in COOL.

Benieuwd naar de mogelijkheden van COOL?

Vraag vrijblijvend een demo aan! Je kan voor een bepaalde periode COOL gratis uitproberen in je school.

Meld je aan voor een demo

Je bent klaar voor COOL en dan? We werken altijd volgens eenzelfde werkwijze en stappen.

Support