Skip to main content

COOL platform

voor het basisonderwijs

Eén platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden en makkelijk naar applicaties van uitgeverijen en ander educatief materiaal kunnen klikken. Dat is COOL (Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform). Ben je nieuw voor COOL dan leggen we graag uit wat je kan verwachten. 

Ontdek onze 3 krachtige COOL modules voor optimale lestijd bij digitaal werken in de klas!

Werk je al met ons COOL Platform?
Direct inloggen

COOL Easy Login

Het start allemaal bij het inloggen op je apparaat. Wachtwoorden laten onthouden en intypen zorgt bij jonge kinderen vaak voor problemen. Met COOL kunnen jonge leerlingen héél snel en gemakkelijk inloggen met pictogrammen of een unieke QR code.

COOL Applicatie
bibliotheek

Eenmaal ingelogt vinden leerlingen al het digitaal educatief materiaal bij elkaar in onze Applicatiebibliotheek. Ze hoeven niet steeds opnieuw in te loggen en meerdere wachtwoorden te onthouden. De leraar kan alles overzichtelijk klaarzetten.

COOL Meekijken

Dankzij deze module kunnen leerkrachten live digitaal meekijken op de apparaten. Zo houden ze het overzicht in de klas. Bovendien kan je gedifferentieerd werken en applicaties bij alle leerlingen openen, vastzetten of sluiten. Zo zijn de leerlingen snel aan de slag, en heb jij regie over het feit dat ze met de juiste dingen bezig zijn.

COOL voor leerlingen

Jonge leerlingen die allerlei wachtwoorden moeten onthouden van verschillende platformen (bijvoorbeeld Google, Bingel, Scoodle, Smartschool, ... ) : dat is niet handig. Dankzij COOL hoeven leerlingen maar één keer in te loggen. Dat kan zelfs alleen met pictogrammen of een unieke QR code die de leerkracht voor elke leerling op een badge kan maken. Zodra ingelogd krijgen ze een overzicht van alle digitale materialen die de leraar heeft klaargezet. Het COOL platform werkt heel intuïtief op Chromebooks: kinderen zijn er zo mee weg!

COOL voor leerkrachten

Met COOL kun je ook live meekijken met je leerlingen die aan de slag zijn, zelfs als ze op een andere plek in het gebouw aan de slag zijn. Heb je een leuke webapp of site gevonden? Die zet je gewoon zelf klaar voor jouw klas. Met één druk op de knop open je de website bij al je leerlingen, of sluit je andere vensters. Tijd voor de klassikale instructie? Vergrendel de browser van al je leerlingen of toon enkel de app of webpagina die jij wil. Dankzij de integratie met Google Classroom zet je gemakkelijk digitaal opdrachten klaar, laat ze inleveren en kijkt ze na.

COOL voor ICT’ers

Start je met COOL dan start je met werken in de Cloud en ben je nauwelijks bezig met het beheer. De beheerfunctie in COOL is eenvoudig, dat heb je zo onder de knie. Danzij COOL Sync maken we accounts voor je aan vanuit het gewenste administratiesysteem, zoals Informat, Scoodle en Smartschool. Zo zijn je accounts in COOL ook altijd up-to-date. Inloggen kan met een Google account of Microsoft 365 account. Wist je trouwens dat COOL Sync het volledige provisioning gedeelte richting Google en Microsoft 365 kan automatiseren?

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van COOL?

Vraag nu je vrijblijvende demo aan voor jouw klas!

Wist je trouwens dat je voor een bepaalde periode COOL ook gratis mag uitproberen in je school? Contacteer ons nu.

Maak hier je afspraak

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Support