Skip to main content

Microsoft heeft een breed scala aan producten en diensten voor het onderwijs. Wij helpen je deze goed in te richten voor jouw school. Denk aan beheer in de cloud, trainingen voor jouw medewerkers en een synchronisatie met Teams in het COOL platform die veel tijd bespaart.

Effectief leren

Laat leerlingen en leraren samenwerken, materiaal maken en delen. Verbeter hiermee het samenwerkingsvermogen, vaardigheden en zelfstandigheid op school.

Onderwijs apps

Ontdek nieuwe manieren van lesgeven en leren met 1000+ intuïtieve apps. Denk aan Minecraft, Lego Education WeDo, Paint3D en Microsoft 365 apps zoals Teams, Word, PowerPoint en Excel.

Beheer op afstand

Met Microsoft 365 Endpoint kun je Windows devices op afstand gereedmaken en beheren. Dit kun je eenvoudig als systeembeheerder, maar wij kunnen hier ook bij ondersteunen.

Online én offline leren

Met Microsoft kun je zowel offline als online werken. Offline ben je niet afhankelijk van je internetverbinding, terwijl je online altijd en overal bij je bestanden kunt. Microsoft biedt 1000+ onderwijs apps die online en offline te gebruiken zijn. Zijn de werkplekken op jouw school verbonden via een lokale server? Dan kunnen we deze migreren naar de Microsoft 365 Endpoint omgeving of in de Microsoft Azure cloudomgeving.

Werken met Microsoft én Google

Wil je zowel Google als Microsoft accounts en devices gebruiken op school? Dat is geen probleem. Zo kun je ervoor kiezen om het bestuur en medewerkers met Microsoft te laten werken en leerlingen met Google. Ook is het mogelijk om Google Workspace te gebruiken op een Windows device en de online Microsoft applicaties (deze zijn iets minder uitgebreid dan de desktopvariant) op een Chromebook. Leerlingen hoeven hiervoor niet opnieuw in te loggen als je school gebruikmaakt van ons leerplatform COOL.

Microsoft en COOL

Via ons online leerplatform COOL hebben leerlingen toegang tot al hun educatiemateriaal. Dankzij de Single-Sign-On (SSO) koppeling hoeven ze slechts één keer in te loggen om gebruik te maken van verschillend materiaal. Denk aan Microsoft (web)applicaties & websites. Leerlingen loggen in op hun device met hun Microsoft of Google account, plaatjes of een QR-code.

Speciaal voor Microsoft Teams gebruikers is COOL gekoppeld met het Leerling Administratie Systeem (Smartschool, Informat of Scoodle). Hierdoor hoef je groepen niet handmatig over te zetten en bij te houden. Zo zijn de groepen altijd en overal up-to-date. Daarnaast kun je extra klassen aanmaken in COOL, die ook in Microsoft Teams terechtkomen.

Meer over de LAS-synchronisatie

Devices

Windows apparaten zijn betrouwbaar, snel en veelzijdig. Naast een toonaangevende beveiliging, hebben de Windows-laptops een krachtige processor en een accu die de hele schooldag meegaat. Je kunt bij ons terecht voor Windows devices zoals laptops en pc’s met de beste specificaties.

Bekijk de Windows devices

Begeleiding en advies

Elke school en situatie is uniek – en daarmee de hulpvragen ook. Onze Cloudwise Academy biedt daarom op verschillende manieren ondersteuning: van het verbeteren van vaardigheden van je medewerkers tot aan het ontwikkelen van een visie en het creëren van draagvlak hiervoor. Daarnaast bieden we ook trainingen over Microsoft apps, zoals ‘Aan de slag met Microsoft 365’ en de Microsoft Innovative Educator cursus. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Bekijk het aanbod van de Cloudwise Academy
Support