Skip to main content

Omdat ICT niet ingewikkeld moet zijn

Ook secundaire scholen werken met het COOL leerplatform. Waarom? Omdat ICT in de klas en thuis gewoon eenvoudig en snel moet werken! 

Werk je al met ons COOL platform?

Digitaal lesmateriaal

In COOL vinden leerlingen al hun digitale lesmateriaal. Door Single Sign On kunnen ze met 1 klik inloggen en direct overal bij.

Alles op orde

Het COOL leerplatform is gekoppeld aan het leerlingadministratiesysteem en andere IT systemen. Op deze manier wordt het onderhoud van de accounts een pak makkelijker.

Grip op je klas

COOL geeft leerkrachten een aangename en simpele manier om met de leerlingen en hun apparaten tijdens de les om te gaan. Meekijken, content doorsturen, het scherm van een leerling projecteren, vergrendelen of veilig examineren. Met slechts enkele klikken lukt dit.

COOL in het secundair onderwijs

Middelbare scholen zetten het COOL platform in omdat het erg goed werkt wanneer alle leerlingen over een eigen chromebook of laptop beschikken. Dankzij de digisprong is dit nu het geval en beschikken ze over een apparaat waarmee ze dagelijks inloggen op hun Google of Microsoft 365 Account. Dit is ook ineens de inlog voor het COOL leerplatform.

Zodra ze ingelogd zijn zien de leerlingen binnen COOL de voor hen geselecteerde applicaties met hun lesmateriaal. COOL is verbonden met de Google Workspace for Education omgeving van Google of met Microsoft 365 omgeving. Dit bestaat uit een verzameling handige applicaties. De leerkrachten kunnen gemakkelijk opdrachten of website voor leerlingen klaarzetten en het huiswerk efficiënt verbeteren.

Schrijf je hier in voor een demo!

COOL Meekijken

Regie in de klas

Met COOL kun je live meekijken met al je leerlingen die tijdens je les aan de slag zijn op hun eigen apparaat, zelfs als ze op een andere plek in het gebouw of thuis aan de slag zijn. Heb je een leuke webapplicatie of site gevonden? Die zet je gewoon zelf klaar voor jouw klas. Met één druk op de knop open je deze website bij al je leerlingen, of sluit je andere vensters tegelijkertijd. Tijd voor de klassikale instructie of aandacht bij het bord? Vergrendel de browser van al je leerlingen of toon enkel de app of webpagina die jij wil. Dankzij de integratie met Google Classroom en Microsoft teams zet je gemakkelijk digitaleopdrachten klaar voor jou klassen, laat ze inleveren en kijkt ze na.

COOL Check

Veilig digitaal examineren

Nu alle leerlingen een eigen chromebook of laptop hebben, kan jij je lessen voluit digitaliseren op alle vlak. Digitaal evalueren geeft enorm veel voordelen. Alle leerlingen kunnen het examen op hun eigen tempo maken, je kan live meekijken en je kan als leerkracht gebruik maken van auto-correct functies zodat je héél veel tijd kan besparen qua verbeterwerk.

Natuurlijk wil je wel dat alles veilig kan verlopen, zonder dat leerlingen stiekem kunnen spieken of chatten met anderen, of andere trukjes om hun resultaten te manipuleren. Dankzij COOL Check kan je de leerlingen hun apparaat (zowel op Chromebooks als laptops) in een veilige kioskmodus zetten. Hiermee komen ze in een afgeschermde omgeving waarin jij als leerkracht kan bepalen welke tabbladen een leerling mag gebruiken tijdens een examen of toets. Leerlingen kunnen niets anders openen!

Wist je trouwens dat Cloudwise samen met haar partner Bookwidgets trainingen geeft aan leraren, zodat scholen met COOL Check én Bookwidgets examens voortaan perfect digitaal en 100% veilig kunnen laten afnemen?

Lees meer in verband met COOL Check

COOL Plagiaatcontrole

In COOL zit ook nog een koppeling met Google Classroom. Wanneer leerlingen hun taak of opdracht hebben ingeleverd, kun je vanuit COOL de plagiaatfunctie gebruiken. Zo controleer je snel of de teksten van de leerling zelf geschreven zijn. Bekijk in de video hiernaast hoe deze functie precies werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van COOL?

Vraag vrijblijvend een demo aan! Je kan voor een bepaalde periode COOL gratis uitproberen in je school.

Meld je aan voor een demo

Onze werkwijze

Als je klaar bent voor het werken met COOL in je school, gaan we te werk in 3 stappen:

Support