Skip to main content

Header afbeelding - cloudprinten

Ondanks dat we fan zijn van online werken, is ook het printen van documenten soms nodig. Gemiddeld printen scholen wel zo’n 1000 pagina’s per leerling, per jaar. Het liefst print je vanaf elk apparaat dat je op dat moment bij de hand hebt; of dit nu je mobiele telefoon of laptop is. Dit kan dankzij cloudprinten; je print vanaf elk apparaat en locatie op een printer die verbonden is met internet. Draadloos. Wel zo makkelijk! Lees de voordelen van cloudprinten én vervangende producten voor Google Cloud Print nu je dit vanaf 2021 niet meer kunt gebruiken.

De voordelen van cloudprinten:
  1. Print vanaf elk device, locatie of netwerk. Per mail op je smartphone, via Google Drive op je laptop en een app vanaf de tablet.
  2. Bespaar tijd door te printen wanneer dit voor jou uitkomt. Dit kan zijn tijdens het lesgeven in de klas, maar ook vanaf huis of in de auto. Je afgedrukte document staat klaar om geprint te worden als je op school aankomt.
  3. Print eenvoudig op elke printer binnen school.
  4. Bekijk de kopieer-, print- en scanactiviteiten in één overzicht. Hierdoor hou je controle en verlaag je de print- en kopieerkosten.
  5. Je bespaart hierdoor ook nog eens bomen, CO2 én eigen tijd!
  6. Cloudprinten is veilig dankzij een HTTPS-verbinding en volledig AVG-proof. Na het sturen van een printopdracht, activeer je de printer met een unieke code of via je telefoon. Je printjes komen dus nooit meer ongecontroleerd uit de printer.
  7. Ook invalkrachten kun je de mogelijkheid geven om te printen. Hiervoor hoeven geen drivers te worden geïnstalleerd, dus ze kunnen snel aan de slag.
  8. Je hoeft geen printerstuurprogramma’s op computers van gebruikers te installeren en te onderhouden.
De oplossing voor jouw school

Zoals je ziet biedt cloudprinten veel mogelijkheden. Maar welk print management product past het beste bij de wensen van jouw school? We helpen je graag verder om eenvoudig de juiste keus te maken om veilig te printen in de cloud. We hebben daarom gezocht naar de beste oplossingen om als school te kunnen printen op zowel Chrome, Android, Windows en Apple devices. Wij raden hiervoor de tool PaperCut aan (ook aangeraden door Google). Dit werkt op printers van elk merk, is op te zetten zonder server en gekoppeld aan je huidige persoonlijke account. Ook de huidige printserver kan worden gebruikt. Dit is nodig voor installatie setup en printservice. Lees hieronder alle mogelijkheden.

Note: Veel scholen maken momenteel gebruik van Google Cloud Print. Helaas stopt Google met de ondersteuning op dit product per 1 januari 2021. PaperCut is een goede vervanger en heeft zelfs meer functionaliteiten dan Google Cloud Print. Het gebruiksgemak is hetzelfde. Het grootse voordeel is dat het printje het internet verlaat, waardoor het internet niet wordt belast.

Cloudprinten met PaperCut

PaperCut biedt verschillende producten aan voor veilig printen, elk met verschillende mogelijkheden. Van een gratis product voor het printen met Chromebooks, tot betaalde producten met meer functionaliteiten. Zoals printen vanaf verschillende devices, printen met QR-code of NFC en het krijgen van inzicht in het printgebruik om tot wel 20% van de gebruikelijke kosten te besparen.

Vergelijk de producten hieronder en ontdek welke het beste bij jouw onderwijs past.

Ja, dit wil ik!

We zoeken graag samen naar de oplossing die past bij jouw school. Wil je meer weten over bovenstaande PaperCut producten, zoals de kosten of passend advies? Of wil je een afspraak maken om PaperCut bij jou op school te installeren? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met mij op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leave a Reply

Support