Skip to main content

Elke school heeft een goede digitale infrastructuur nodig. Leerkrachten werken graag met gebruiksvriendelijke software en goed werkende laptops en Chromebooks in de klas. Cloudwise en The Rent Company, twee gespecialiseerde onderwijspartijen, zijn verheugd aan te kondigen dat ze hiervoor in België nauw gaan samenwerken!

Dankzij de samenwerking zullen scholen over meer digitale mogelijkheden beschikken. The Rent Company richt zich daarbij op alles wat met levering, service, garantie en reparaties van hardware te maken heeft. Cloudwise levert de software COOL, voor veilig en gebruiksvriendelijk lesgeven en examineren. Cloudwise richt de software voor de school op maat in en geeft begeleiding. Leerkrachten vinden zo nog makkelijker hun weg om hun lessen voor te bereiden, digitale materialen te gebruiken en toetsen online en veilig af te nemen.

Voor The Rent Company en Cloudwise was de samenwerking een logische stap. Om veilig laptopgebruik in de klas extra toegankelijk te maken, zal The Rent Company bij elke laptop in schooljaar 2023-2024 de toets- en examensoftware COOL Check meeleveren.

Scholen kunnen COOL vervolgens naar eigen wens inrichten en uitbreiden, en Cloudwise zal hen hierbij begeleiden. Scholen die al samenwerken met The Rent Company in België krijgen al eerder toegang.

“Met de groeiende internationale aandacht voor ons COOL platform voelt dit als een logische stap om als bedrijf nog meer focus te kunnen leggen op waar we bij scholen de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren. Met onze softwareoplossing rond digitaal examineren en lesgeven kunnen we voor veel leerkrachten echt het verschil maken” aldus Philip Vermeylen, directeur van Cloudwise Belgium.

“Met deze samenwerking bieden we echt een uitbreiding van ons aanbod aan scholen en ouders. We kunnen hen nu nog meer in de breedte ondersteunen. En daarnaast maken we van elk device dat we nu aan leerlingen en leerkrachten leveren ook een betrouwbare en solide online examenomgeving”, vertelt ook Niel Van Meeuwen, directeur van The Rent Company België.

Samen maken inmiddels meer dan 200 scholen en tienduizenden leerlingen gebruik van onze gecombineerde diensten. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog meer scholen te ondersteunen bij het ontzorgen in hun digitale onderwijsaanpak.

Leave a Reply

Support