Skip to main content

Het overkomt iedereen wel eens: zonder dat je het doorhad, zijn er bestanden in de digitale prullenbak beland. Help, waar zijn die belangrijke documenten gebleven waar je zoveel tijd aan hebt besteed? Een automatische back-up voorkomt deze situaties gelukkig.
Geen back-up meer vanuit Google Drive

Maak je gebruik van Google Drive binnen school? Sinds 13 oktober 2020 wordt je Google Drive prullenbak na 30 dagen automatisch geleegd en is er geen back-up zoals eerst. Dit is vervelend als belangrijke documenten per ongeluk in de prullenbak terecht zijn gekomen. Voorheen werden items in de prullenbak voor onbepaalde tijd bewaard totdat de prullenbak door de gebruiker werd geleegd. Gelukkig is er een manier om deze back-up te behouden, namelijk met het systeem Afi.

Een back-up in 10 minuten

Afi is een betrouwbaar back-upsysteem voor zowel Google for Education als Microsoft 365. Het is binnen 10 minuten volledig overgezet en te gebruiken voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Hieronder de voordelen op een rijtje.

De voordelen van back-upsysteem Afi:

  • Maakt geautomatiseerde en betrouwbare back-ups van de meeste Google Workspace en Microsoft 365 applicaties. Denk hierbij aan Google Drive met persoonlijke mappen, Gedeelde Drives en toegangsrechten tot Documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en het archief.
  • Er wordt minimaal drie keer per dag een volledige back-up gemaakt van mails en bestanden. Hierbij wordt de mailstructuur behouden inclusief alle labels en mappen.
  • Als school bepaal je hoelang deze volledige back-ups bewaard moeten blijven. Dit proces gaat automatisch.
  • Heb inzicht op wat er met de buitenwereld wordt gedeeld door een overzichtelijk dashboard.
  • Je hoeft zelf geen back-upserver in te richten, wat bij veel andere systemen het geval is. Afi is binnen 10 minuten volledig overgezet en in gebruik te nemen.
  • Je ontvangt een heldere verwerkersovereenkomst. Dat is wel zo fijn voor zoiets belangrijks.
Interesse?

Als partner kunnen we Afi zelfs tien keer goedkoper aanbieden dan wat je er normaal voor betaalt. Ook gaan de leerlingen kosteloos mee met de back-up! Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of onze salesafdeling via 0348 23 33 30 of sales@cloudwise.nl.

Support