Skip to main content
Google Workspace - For Education

Wil je als school met Google Workspace werken, dan heb je de keuze uit vier verschillende versies van Google Workspace for Education. Elk pakket biedt een aantal aanvullende functionaliteiten. Welke versie past het best bij de wensen van jouw school?

Google Workspace for Education Fundamentals is het gratis basispakket voor scholen en biedt handige tools, zoals Google Drive, Classroom en Gmail. Education Standard biedt aanvullende functies voor onder andere de beveiliging. En de Teaching and Learning Upgrade is er voor leerkrachten die extra functies willen toevoegen aan deze twee. 

Voor grotere scholen en stichtingen, maar in de praktijk ook voor kleinere scholen, is het vaak een uitkomst om te upgraden naar Google Workspace for Education Plus. Dit pakket bevat namelijk aanvullende mogelijkheden in Google Meet, meer geavanceerde beheermogelijkheden en uitgebreidere analyse- en zoekfuncties.

Google Workspace for Education edities

 • Education Fundamentals
  Met dit gratis basispakket hebben scholen toegang tot de kernservices en aanvullende services van Google.
 • Education Standard
  Dezelfde functies als Education Fundamentals, maar met premium functies voor beveiliging en IT.
 • Teaching and Learning Upgrade
  Premium functies voor lesgeven en leren die kunnen worden toegevoegd aan Education Fundamentals of Education Standard.
 • Education Plus
  Bevat alle functies van Education Standard en Teaching and Learning Upgrade.

Welke versie voor mijn school?

Upgraden
Werkt je school momenteel alleen met Fundamentals? Een belangrijke reden voor scholen om te upgraden naar Standard of Plus is de mogelijkheid om een opslaglocatie in Europa te kiezen voor de schooldata. Organiseer je als stichting of school grote bijeenkomsten in Google Meet tot 500 deelnemers? Met het basispakket kunnen er maximaal 100 personen deelnemen, dus in dat geval is Education Plus het meest geschikt. Andere redenen om te kiezen voor Plus zijn de mogelijkheden om Meet-vergaderingen op te nemen en op te slaan in de Drive en je kunt met Plus gebruikmaken van breakoutruimten. Daarnaast biedt deze versie ook uitgebreidere beveiligingsfuncties. Denk bijvoorbeeld aan Cloud Identity Premium. Hiermee kun je bijvoorbeeld automatisch gebruikers registreren, apps op een witte lijst zetten en regels instellen voor het automatisch beheer van mobiele apparaten.

Wil je meer informatie of een van de edities aanschaffen? Contacteer ons via onderstaande button!

Interesse in een upgrade? Contacteer ons!

Leave a Reply

Support