Skip to main content

Cloudwise Cybersecurity event

Hét live event rond veiligheid en privacy in het onderwijs.

Belangrijke informatie

  • Datum – woensdag 15 november 2023

  • Tijd – van 9h tot 14h
     
  • Plaats en bereikbaarheid – Zaal AthenA (KA Antwerpen) vlakbij Antwerpen Centraal Station

  • Voor – directie teams, ICT-teams, beleidsondersteuners

Het onderwijs bevindt zich in de frontlinie!

Scholen, onderwijsprofessionals en leerlingen worden meer dan ooit geconfronteerd met de dreiging van cybercriminaliteit. Dat cybersecurity een belangrijk thema is, is in deze tijd van doorgedreven digitalisering vanzelfsprekend. Maar kijken we wel verder dan enkel technische veiligheid? De zwakste schakel in de keten van cybercriminaliteit is immers de mens.

Cloudwise zet zich in voor een optimale cybersecurity in het onderwijs, niet alleen met een technische verdedigingslinie tegen moderne dreigingen, maar ook een investering in de toekomst van veilig, verantwoordelijk digitaal burgerschap in de hele schoolorganisatie. 

 

 

Neem deel aan dit gratis event!
Door je aanwezigheid op dit event kom je veel meer te weten waarom cybersecurity voor scholen van kritiek belang is, en keer je terug naar school met nieuwe inzichten en duidelijke call-to-actions. 

Registreer je voor dit vooruitstrevende evenement om samen de digitale veiligheid van het onderwijs te versterken. 

Praktisch

Voor wie?

In de eerste plaats is iedereen welkom, maar het event is vooral gericht op schooldirecties, ICT-coördinatoren, beleidsmakers, inspecties en pedagogische begeleidingsdiensten. 

Wanneer?

Het event gaat door op woensdag 15 november 2023

We verwelkomen u vanaf 08h30 met koffie, water of thee. Afsluiten doen we met een lunch vanaf 12h30. Gelieve af te melden als u niet blijft voor de lunch zodat we geen overbodige voorzieningen treffen. 

Onze formele verwelkoming en inleiding start stipt om 9h00

Waar? Bereikbaarheid?

Het event gaat door in de prachtige Zaal AthenA wat zich in het schoolgebouw van Koninklijk Atheneum Antwerpen bevindt.

Antwerpen is een centrale locatie die vanuit heel Vlaanderen goed bereikbaar is. Controleer hier hoe u slim naar antwerpen kan reizen.

Adres
Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen

Parking

Komt u met de wagen, kan u gebruik maken van de Park & Rides buiten Antwerpen, en vervolgens via openbaar vervoer naar het centrum. Maar ook in de buurt van de Rooseveltplaats zijn er verschillende ondergrondse parkings. Let op met het  nieuwe parkeerverbod voor bezoekers in het historische stadscentrum. 

Openbaar vervoer

Het centraal station van Antwerpen is op slechts enkele minuutjes stappen van de event-ruimte. Kijk dus zeker de uurregeling van de treinen na. 

Zaal Athena ligt aan ‘De Rooseveltplaats’, waar alle bussen samen komen, en ook vlakbij de tramhalte ‘Astrid’ die een centraal knooppunt vormt met 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

Keynote Cybersecurity van Mathieu Verschraege

Tijdens deze inspirerende keynote neemt Mathieu Verschraege u mee in de wereld van de hedendaagse digitale bedreigingen voor het onderwijs, zowel op het vlak van sociale manipulatie als op interpersoonlijk gebied. Ontdek inspirerende en praktische strategieën om de strijd tegen cybercriminaliteit effectief aan te gaan.

Over Mathieu Verschraege

Mathieu werkte 10 jaar in het onderwijs als leerkracht, ICT-coördinator en beleidsmedewerker in secundair, hoger en volwassenenonderwijs. Daarnaast heeft hij een carrière van 8 jaar bij de politie achter de rug, waarvan 4 jaar als cybercrime- en zedenrechercheur en onderzoeker bij de Local Computer Crime Unit. Met deze achtergrond richtte hij zijn bedrijf Mediavista op, dat inzet op cybercrimepreventie bij onderwijsprofessionals, leerlingen, ouders en de brede maatschappij.

 

Sprekersessie en panelgesprek 

Van 10h30 tot 12h30

Hoe een veilige omgeving op school creëren met Google for Education  – Louise Van Lint – Google for Education lead BELUX

Google staat erg bekend voor haar onderwijsoplossingen, maar ook als een alom gekende tech-gigant waarvan we dagdagelijks gebruik maken met talrijke digitale oplossingen.

In deze sessie toont Louise hoe Google for Education alle mogelijke maatregelen treft om de veiligheid en privacy van haar gebruikers in het onderwijs te garanderen. De wijzigingen die in Nederland onlangs werden doorgevoerd (DPIA) zijn daar een erg mooi voorbeeld van.

Panelgesprek met boeiende gasten en onder moderatie van Bert Smits (Schoolmakers)

– Wat maakt dat Vlaamse scholen nog veel te vaak een  gemakkelijke prooi zijn voor cybercriminelen, en wat moet er vandaag gebeuren om hier verandering in te brengen? 

– Zijn onze Vlaamse scholen in orde met de GDPR, of is het tot op heden veel ‘papierwerk’ geweest zonder dat er in de realiteit al echt veel gewijzigd is en er nog steeds de ene inbreuk na de andere voorvalt? 

– Krijgen Vlaamse scholen voldoende ondersteuning, middelen en expertise als het aan komt op Cybersecurity? 

– Hoe gaat het er in Nederland er eigenlijk aan toe? Doen wij het op dat vlak beter of slechter dan onze noorderburen? 

Bert Smits, onderwijsexpert van Schoolmakers neemt u mee als moderator in een panelgesprek met boeiende gasten en experten. Genoeg thema’s voor een interessant gesprek en debat! 

Ook u krijgt vanuit het publiek de kans om ons panel vragen te stellen.

 

Partners 

We bedanken de belangrijke sponsors en partners die hun schouders zetten onder dit evenement: Google for Education, Schoolmakers, Phished en Mediavista. Tijdens ontvangst, pauzes en de lunch kan u bij hen (en andere partners) ook langs op hun stand voor meer informatie. 

Wil je deelnemen? 

Schrijf jezelf en collega’s snel in voor dit event. 

Let op plaatsen zijn beperkt. Dus wees er snel bij! Na inschrijving zal u van Cloudwise nog een agenda-invite per mail ontvangen om uw inschrijving te bevestigen. Alle belangerijke informatie zal via deze weg meegedeeld worden. 

Support