Logo Cloudwise Academy

Aanbod opleidingen

 

Het onderwijs van de toekomst begint vandaag

We leven in een steeds sneller veranderende wereld, waarin ICT een grote rol speelt. De Cloudwise Academy gelooft in een schoolomgeving die past bij deze moderne, digitale wereld. We adviseren en trainen je daarom graag om samen onderwijs te creëren dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen, leerkrachten, ICT-ers en het bestuur van je school.

 

Werken in de Cloud - Google Workspace for Education basiscursus - 2u

In deze training bekijken we hoe je als schoolteam aan de slag gaat in “de cloud”met de Chrome browser, Google Drive en Google Docs. Na deze cursus kan je werken in de Chrome browser, Drive gebruiken en ordenen. Daarnaast leer je ook documenten te bewerken en delen als ook samenwerken in documenten.

Werken in de Cloud - Google Workspace for Education gevorderden cursus - 2u

In deze training bekijken we hoe je als schoolteam aan de slag gaat in “de cloud” met de Chrome browser, Google Drive en Google Docs. Relevante pedagogische applicaties zoals Google Classroom, Forms en Sites worden ook uitvoerig besproken.

COOL opfriscursus - 1,5u

Deze nascholing is ideaal om nieuwe leerkrachten vertrouwd te maken met het COOL platform. Zeker ook geschikt als opfriscursus voor COOL gebruikers. Applicaties beheren en aanmaken, nieuwe groepen aanmaken, wachtwoorden wijzigen en uiteraard de modules om leerlingen met Focus aan het leren te zetten op hun laptop/chromebook worden ruim toegelicht. 

COOL Control opfriscursus - 1u

Digitaal examineren is de toekomst! Met deze opleiding leer je digitale examens maken in COOL Check met de tekstverwerker of via een URL zoals Bookwidgets of Google Forms.

Hou de Focus door je studenten live te volgen en te begeleiden waar nodig.

Basiscursus Google Docs & Google Drive voor leerkrachten - 2u

Tijdens deze opleiding worden de Google Drive en Google Docs in detail besproken.

Komt zeker aan bod bij Drive: Knoppen overlopen, delen en organiseren van documenten. Gedeelde Drive / Mijn Drive.

Komt aan bod bij Google Docs: Delen van en samenwerken in een document. Bewerkingsgeschiedenis bekijken. Omzetten van Word docx naar Google Doc. Smartchips gebruiken en een overzicht opstellen.

Basiscursus Google Forms & Google Spreadsheets voor leerkrachten - 2u

Hier leer je hoe je gemakkelijk toetsen opstelt. Ook een contactformulier voor een oudercontact of een uitstap kan met Google Forms worden aangemaakt. Verder leer je hoe je automatisch alle resultaten verzamelt in Google Spreadsheets. 

Een basisuitleg van Google Spreadsheets waarbij de knoppen en belangrijkste mogelijkheden worden overlopen behoort ook tot deze opleiding.

Basiscursus Google Classroom voor leerkrachten - 2u

In deze opleiding hebben we het over het digitale klaslokaal van Google. Hoe maak je als schoolteam nieuwe klassen aan, deel je het lesmateriaal met hen, maak en plan je toetsen en taken en hoe hou je je leerlingen op de hoogte van alle belangrijke zaken.

Google Admin voor ICT-coördinator - 2u

Als ICT-coördinator is het belangrijk om een greep te hebben op alle gebruikers en toestellen in je domein. Met de opleiding Google Admin worden alle belangrijke instellingen van de Google Admin console overlopen.

Google Educator lvl 1 - 8u

Tijdens deze 8 uur durende cursus (opgedeeld in vier sessies van twee uur) wordt je klaargestoomd voor het Google Educator lvl 1 examen. Er wordt een testexamen voorzien alsook een voucher voor één examenkans.

Google Educator lvl 2 - 8u

Tijdens deze 8 uur durende cursus (opgedeeld in vier sessies van twee uur) wordt je klaargestoomd voor het Google Educator lvl 2 examen. Er wordt een test examen voorzien alsook een voucher voor één examenkans.

Basiscursus Chromebooks voor leraren - 1u

Chromebooks werken natuurlijk iets anders als een klassieke laptop. Tijdens deze opleiding overlopen we alle knoppen, en leer je op een nieuwe manier digitaal werken. Na deze opleiding kan je werken met een Chromebook en de Chrome browser.

Clevertouch touchscreen gebruiken met “Impact” - 2u

Tijdens deze opleiding overlopen we de knoppen van het Clevertouch digibord en wordt het Lynx whiteboard ook uitvoerig besproken. Je leert ook hoe je als leerkracht of leerling draadloos kan verbinden met het digitale bord. Na deze opleiding kan elke leerkracht meteen aan de slag met het digitale bord van Clevertouch.

Geef in onderstaan formulier aan in welke opleidingen u geïnteresseerd bent. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk met meer informatie.

Vraag een opleiding aan