Skip to main content

Cloudwise vindt dat ICT gewoon moet werken. Helemaal als het draait om een back-upsysteem dat dagelijks de kostbare data van de hele school moet veiligstellen zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan. Dan is het een geruststellende gedachte dat Afi automatische back-ups maakt zonder dat je er omkijken naar hebt.

Want je wilt dat het gewoon werkt
Als er per ongeluk documenten zijn weggegooid die niet meer terug te halen zijn, wil je het liefst zo snel mogelijk verder met de les. Want het overkomt iedereen wel eens dat er digitale bestanden per ongeluk in de prullenbak belanden. In zulke gevallen biedt een automatische back-up de oplossing.

Veilig back-uppen met Afi
Maak je gebruik van Google Drive binnen school? Sinds vorig jaar wordt je Google Drive prullenbak na 30 dagen automatisch geleegd en is er geen back-up meer. Eerder werden items in de prullenbak voor onbepaalde tijd bewaard totdat de prullenbak door de gebruiker werd geleegd.

Handmatig back-uppen geeft misschien een gevoel van veiligheid omdat je precies weet waar de bestanden en de harde schijf zich bevinden, maar is kostbaar qua tijd. Je kunt wel eens vergeten om handmatig te back-uppen en je dient er altijd een back-upserver voor in te richten. De levensduur van een harde schijf is bovendien niet oneindig. En de schijf kan gestolen worden of door water of vuur worden aangetast. Gelukkig is er een echt veilige manier om data automatisch te back-uppen in de cloud, namelijk het Afi back-upsysteem.

Snel en probleemloos de volledige mappen- en documentenstructuur kunnen back-uppen is voor scholen de belangrijkste reden om te kiezen voor een Afi back-up. Als je account gehackt wordt dan kun je als school altijd blijven beschikken over de data. Verwijdert een hacker al jouw bestanden en mappen om er vervolgens een bepaald bedrag voor te vragen? Dan hoef je niet toe te geven aan een eis voor een geldsom. Het geeft dus terecht een gevoel van veiligheid.

Jim RoosSalesmanager Cloudwise

Een back-up in 10 minuten
Afi is een zeer betrouwbaar back-upsysteem voor zowel Google Workspace for Education als Microsoft 365. De kosten voor Afi back-up zijn 1,50 ex. btw per medewerker per maand. Naast de probleemloze back-up waarbij de structuur van de documenten en mappen hetzelfde blijft, kiezen scholen voor een Afi back-up vanwege toenemende ransomware en steeds vaker voorkomende cyberbedreigingen. Het is bovendien binnen slechts 10 minuten volledig overgezet en te gebruiken voor zowel het basisonderwijs als secundair onderwijs. We hebben de overige voordelen van Afi voor je op een rij gezet.

De voordelen van back-upsysteem Afi:

  • Maakt geautomatiseerde en betrouwbare back-ups van de meeste Google Workspace en Microsoft 365 applicaties. Denk hierbij aan Google Drive met persoonlijke mappen, Gedeelde Drives en toegangsrechten tot Documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en het archief.
  • Er wordt minimaal drie keer per dag een volledige back-up gemaakt van mails en bestanden. Hierbij wordt de mailstructuur behouden inclusief alle labels en mappen.
  • Als school bepaal je hoe lang deze volledige back-ups bewaard moeten blijven. Dit proces gaat automatisch.
  • Je krijgt inzicht in wat er met de buitenwereld wordt gedeeld door een overzichtelijk dashboard.
  • Je hoeft zelf geen back-upserver in te richten, wat bij veel andere systemen het geval is. Afi is binnen 10 minuten volledig overgezet en in gebruik te nemen.
  • Je ontvangt een heldere verwerkersovereenkomst. Dat is wel fijn en aangeraden voor zoiets belangrijks.

Afi back-up op jouw school
Kies je voor Afi, dan krijg je als school de beschikking over een portaal waarmee je heel eenvoudig back-ups maakt. Een Afi back-up garandeert een zorgeloze back-up oplossing die heel eenvoudig is in gebruik en geschikt is voor zowel Google Workspace als Microsoft 365. Je hebt daarbij de keuze tussen Goud, Zilver, Brons en Manual, respectievelijk omvatten deze het aantal back-ups per dag of per week.

Interesse?
Als partner kunnen we Afi veel voordeliger aanbieden dan de reguliere prijs. Ook gaat de data van de leerlingen kosteloos mee met de back-up! Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of onze salesafdeling via 03 550 00 25 en druk op 1 voor ICT & AV of stuur naar sales@cloudwise.be.

Leave a Reply

Support