Skip to main content

Het is nu mogelijk om met een QR-code in te loggen in COOL! Na een succesvolle pilot met een aantal scholen, is deze functie nu ook beschikbaar voor jouw school. De QR-login is vanaf 5 maart 2021 beschikbaar voor alle devices waarop je COOL kunt gebruiken. In deze blog vertellen we meer over het gebruiksgemak en de eenvoudige manier voor dit in te stellen.

Wat is de QR-login?

Je hebt vast wel eens een QR-code voorbij zien komen. Je scant het gemakkelijk met de camera van bijvoorbeeld je telefoon en voilà: je wordt automatisch doorgestuurd naar de website die hieraan gekoppeld is. Dankzij de COOL QR-login kun je hetzelfde gebruiksgemak nu ook in de klas ervaren. Hiermee kunnen leerlingen namelijk snel en eenvoudig inloggen in COOL!

Met deze nieuwe functie voorziet Cloudwise in de vraag van scholen. Naast het kunnen inloggen met een combinatie van plaatjes of pictogrammen, onze plaatjeslogin, is er namelijk behoefte aan andere methodes die het inloggen zo eenvoudig mogelijk maken. Door de combinatie met een fysieke badge hebben leerlingen altijd hun unieke code bij de hand. Dus geen kinderen met vergeten wachtwoorden meer, maar gewoon de badge scannen en ze kunnen starten!

Hoe werkt het?

Je kunt er als school voor kiezen om de QR-login als extra inlogoptie in het COOL platform toe te voegen. De QR-login werkt dan als volgt. Voor elke leerling of groep kan er een unieke QR-code worden gegenereerd. Elke leerling ontvangt deze QR-code op een geprinte badge en logt in door deze middels de camera van de Chromebook te scannen. Deze badges kan de ICT’er van school gemakkelijk genereren en printen vanuit het COOL platform. Meer over de QR-login lees je in deze handleiding.

Gebruik je binnen de school ook plaatjeslogin? Bij het opstarten van een device zal er dan een keuzescherm verschijnen waar de leerling een keuze kan maken hoe hij of zij wilt inloggen. Ook kun je QR-login combineren met plaatjeslogin voor extra veiligheid.

Afbeelding - blog QR-login

Hoe kun je er gebruik van maken?

Vraag de QR-login gratis aan en ervaar het zelf in de klas!

Stap 1: aanvraag door ICT'er

Als je gebruik wilt maken van de QR-login, dan kun je dit als ICT’er gemakkelijk aanvragen bij ons. Nadat Cloudwise het gebruik van QR-login voor jouw school heeft geactiveerd, kan de ICT’er kiezen welke groepen de QR-login gaat gebruiken. Lees hier hoe je als beheerder de QR-login voor jouw school kunt instellen (na activatie).

Stap 2: Gebruik maken in de klas

Zodra voor jouw groep QR-login is ingesteld, kun je ermee aan de slag in de klas. In COOL kan de ICT’er per leerling of groep in één handeling de QR-badge genereren en afdrukken. Deze kun je dan bijvoorbeeld aan een keycord hangen en uitdelen aan de leerlingen. 

Veiligheid voorop

Is de badge kwijt of beschadigd? Geen paniek! Door een nieuwe badge in COOL te genereren, wordt de andere badge ongeldig en kan deze niet meer gebruikt worden om in te loggen. Dit komt doordat elke badge is voorzien van een datum-tijd stempel. Je kunt als school alle badges periodiek vernieuwen mocht dit gewenst zijn.

Vragen?

Voor vragen over de QR-login in COOL, kun je contact opnemen met je accountmanager of onze salesafdeling via 03 550 00 25 of sales@cloudwise.be.

Leave a Reply

Support