Skip to main content

Nu de digisprong in vele Vlaamse scholen is gezet op vlak van apparaten stijgt de interesse en zoektocht naar hulpmiddelen om leerlingen te helpen hun focus te bewaren tijdens de les, om hen snel aan het werk te zetten en om hen efficiënt van een afstand te ondersteunen. De software waaraan scholen dan het meeste denken, is monitoringssoftware.

Bij Cloudwise bieden we met ons eigen ontwikkelde COOL dergelijke oplossing om als leraar in de klas ‘mee te kijken’ op de apparaten van leerlingen. Tijdens deze webinar geven we meer uitleg over wat wel en niet kan, en met welk stappenplan je zulke software kan implementeren.

Over het COOL portaal

COOL is een online leerplatform dat optimaal werkt met Google Workspace for Education of Microsoft 365. Je kan COOL dus gebruiken wanneer je school met Chromebooks of laptops werkt. Heb je behoefte aan overzicht over wat je leerlingen doen op hun toestel tijdens de les? Wil je met één druk op de knop de hele klas aan het werk zetten? Wil je de schermen van leerlingen hun toestel blokkeren en de aandacht vooraan opeisen? Wil je bepaalde url’s afdwingen en andere net uitsluiten? Het COOL platform bespaart je tijd en maakt lesgeven makkelijker!

Wat met de veiligheid en de privacy?

Cloudwise zorgt ervoor dat leraren via COOL niet zomaar onbeperkt toegang hebben tot de digitale toestellen van je leerlingen. Hierbij kan de school zelf erg veel restricties opleggen hoe de functie van ‘meekijken’ kan worden toegepast (enkel op school, enkel bij eigen klassen, binnen bepaalde uren, enz.) . Leerlingen zijn via COOL bovendien altijd transparant op de hoogte wanneer een leraar (en welke leraar ) meekijkt. Leerlingen worden steeds om toestemming gevraagd bij live mirroring.

Tijdens deze webinar leggen we alle veiligheidsmaatregelen uit die Cloudwise neemt om de privacy van leerlingen te garanderen, en hoe wij omgaan met data.

Details
  • Wanneer:
    • Woensdag 22 maart ’23 (basisonderwijs) – van 13h tot 14h (+Q&A)
    • Donderdag 23 maart ’23 (secundair onderwijs) – van 13h tot 14h (+Q&A)
  • Duur: 1h + max 30min. Q&A
  • Gericht op schoolteams die op zoek zijn naar een performante oplossing om leerlingen met “focus” te laten werken op hun digitale toestellen
  • Gratis online webinar
Inschrijven voor de webinar

Leave a Reply

Support