Skip to main content

Binnenkort werk je met COOL in een nieuw design. Ons platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden wordt dan net een stukje prettiger om mee te werken.

Onze teams hebben hard gewerkt aan een verbeterd design voor een nog gebruiksvriendelijkere ervaring met COOL. En vanaf 2 december is het zover! Dan krijgt COOL aan het einde van de dag een nieuwe look. Dus als op 3 december inlogt, zie je COOL in een geheel nieuw jasje.

Play Video

Bekijk hier onze introductievideo

Wat is er nieuw?
De belangrijkste verschillen zien we terug in het navigatiemenu. De balk bovenin is vernieuwd en heeft een nieuwe kleur gekregen. Daarnaast is de zijbalk nieuw en worden de modules nu duidelijker bij elkaar weergegeven.

Ook het ontwerp is zichtbaar verbeterd door aanpassingen van een aantal componenten, zoals de bedieningsknoppen en de selectievakjes. Deze hebben bovendien dezelfde kleur gekregen.

Nieuwe handleidingen
Bekijk of download de beknopte handleidingen hier voor leerlingen en hier voor medewerkers, zodat iedereen goed voorbereid is op de nieuwe look. De volledige handleidingen van COOL vind je in de Cloudwiser, een omgeving vol met handleidingen, tips en veelgestelde vragen. Je vindt de Cloudwiser als tegeltje in COOL, te herkennen aan het blauwe boekje.

Waarom een nieuw design?
COOL heeft een nieuw design gekregen zodat het beter past bij de kleuren en stijl van Cloudwise. Er wordt beter gebruikgemaakt van de schermruimte, waardoor je nog meer overzicht hebt. De navigatie is vereenvoudigd: je vindt al je modules onder één knop. Dankzij deze aanpassingen is werken met COOL nog gebruiksvriendelijker en biedt het nieuwe design een consistente ervaring, waar je ook zit in COOL.

Veelbelovende reacties
Het nieuwe design is al door leerkrachten en leerlingen getest en werd hoog beoordeeld. Volgens de eerste gebruikers ziet het design er mooi en strak uit en is het een rustige omgeving gebleven met frisse kleuren. De navigatie is meer intuïtief en overzichtelijker geworden. En het verschil tussen ‘Favorieten’ en ‘Overige applicaties’ is volgens hen duidelijker geworden.

Heel goed werkbaar.

Peter van LamoenLeerkracht Natuurkunde - ICT coördinator - Roostermaker

COOL ziet er mooi en professioneel uit.

Leerkracht

Indrukwekkend, ziet er heel netjes en overzichtelijk uit.

Leerkracht

Ik vind het er mooi uit zien, het lijkt mij ook makkelijker voor iedereen om het te bedienen.

Hester van BavelLeerkracht eerste graad

Frisse kleuren, rustige omgeving.

Leerkracht

Navigeren is een stuk makkelijker en functies zijn op logische plekken te vinden.

Leerkracht

Ga je zelf met het vernieuwde COOL aan de slag? Laat ons hieronder weten wat je er van vindt!

Leave a Reply

Support