Skip to main content

Aan het begin van volgend schooljaar 2021-2022 gaat onze vernieuwde Examen app live. Dit biedt jouw school de mogelijkheid om eenvoudig en veilig testen af te nemen op Chromebooks. Een laagdrempelige app die ook door minder ICT-vaardige leraren makkelijk te gebruiken is. Zonder tussenkomst van een ICT’er.

De Examen app in het kort
Momenteel bestaat er nog geen eenvoudige toetsmodus die gekoppeld is aan het Leerling Administratie Systeem (LAS) van scholen. De bestaande lockdownbrowsers of toetsprogramma’s zijn vaak technisch ingewikkeld, waardoor de ICT-afdeling moet bijspringen. Met de Examen app komt hier verandering in! In deze afgeschermde omgeving hebben leerlingen alleen toegang tot de middelen die jij als leraar klaarzet. Deze handige tool gebruik je eenvoudig voor lessen, dictees,proeven, toetsen, examens en zoveel meer. Door het hele jaar in de app te werken, wordt het een vertrouwde (test)omgeving voor leerlingen. Nooit meer gedoe.

“Tijdens een pilot heb ik ervaren dat de Examen app een gemakkelijke en relaxte manier is om de leerlingen in een afgesloten omgeving een toets te laten maken.” – Katja Rakic, directeur Anne Frank Montessorischool.

Hoe de Examen app jou helpt
De Examen app is geschikt voor alle onderwijsniveaus, van basis- en middelbaar onderwijs tot hoger onderwijs. Leerkrachten zijn niet meer afhankelijk van de ICT’er om testen klaar te zetten én leerlingen werken in een bekende omgeving.

De voordelen:

 • Gekoppeld aan het en Leerling Administratie Systeem (Smartschool,  Informat, …)
 • Geef leerlingen toegang tot zelfgemaakte testen én die van een derde partij, zoals methodetoetsen.
 • Plan testen vooruit én op afstand.
 • Onleesbare handschriften zijn verleden tijd.
 • Bepaal per toets welke hulpmiddelen er gebruikt mogen worden zoals spellingscontrole, online rekenmachine, online woordenboek, websites en informatiebronnen. 
 • Je bent minder tijd- en plaatsgebonden. Toets vanaf elk gewenst lokaal of thuis.
 • Ook de toezichthouder of invaller zet de toets eenvoudig klaar middels een code.
 • Het biedt de mogelijkheid om teksten voor te laten lezen met ‘text to speech.’
 • Zet voor sommige leerlingen andere opdrachten of testen klaar. Zo voorkom je spieken door diverse versies van toetsen of bied je gepersonaliseerd onderwijs. Dit is onder andere een uitkomst voor leerlingen met dyslexie.
 • Stel in hoeveel tijd er maximaal is om de toets te maken.
 • Print met één druk op de knop alle gemaakte testen.

“Oefenen en testen doe je in dezelfde omgeving en op eenzelfde apparaat. Uit onderzoek weten we dat er verschillen in testresultaat tussen testomgevingen en apparaten bij leerlingen kunnen ontstaan. Dat is onwenselijk. Bovenal is het tijdrovend en duur om verschillende testomgevingen, laptopkarren en/of lokalen in het oog te houden. Dat moet je als school niet willen”. – Eric Welp, adviseur en ICT-specialist bij Kennisnet.

Prijzen en livegang
De vernieuwde Examen app is gratis te gebruiken voor bestaande COOL klanten. De app is ook als losse module af te nemen als je school geen gebruikmaakt van het COOL platform. Meer informatie en prijzen worden later bekend gemaakt.

Begin volgend schooljaar 2021-2022 gaat de vernieuwde Examen app live. Momenteel draaien we pilots en naar verwachting is de app gereed in het eerste kwartaal van het schooljaar!

Contacteer ons voor meer info
Support