Skip to main content

Het digitale landschap van je school omvormen en optimaliseren is niet altijd even gemakkelijk, of anders gezegd, complex. We kijken altijd graag samen met scholen naar de ideale oplossing, is dit nu een training, meer Chromebooks of het beleidsplan mee uiteenzetten. Hieronder geven we alvast enkele tips en manieren om de ‘Digisprong’ optimaal te benutten, op korte én op lange termijn. 

Wat kan je zoal doen?

1. Doe de ICT-vaardighedenscan met je korps
De ICT-vaardighedenscan kan je aan al je collega’s bezorgen om te kijken hoe ICT-vaardig het team is. Hieruit kan je dan zien op welke zaken er bijvoorbeeld nog extra moet worden ingezet, bijvoorbeeld enkele workshops of webinars over de Google Apps. Je kan de vaardighedenscan ook gebruiken als nulmeting. Na 1 of 2 jaar test je opnieuw om de vooruitgang te kunnen aantonen en eventuele pijnpunten bij te schaven.

2. “1-op-1 met chromebooks of laptops” -> intake- / coaching gesprek
Gemakkelijk en betrouwbaar starten met een laptop voor elke leerling? We zorgen ervoor dat elk toestel helemaal klaar is voor gebruik (white-glove enrollment) en bieden op lange termijn ook ondersteuning & onderhoud.

3. Test gratis de mogelijkheden van het COOL leerplatform in je klas
Tot het einde van het schooljaar bieden we gratis het COOL leerplatform aan voor elke school die het wil testen! Meer informatie of contact opnemen? Stuur naar sales@cloudwise.be.

4. Leg een ICT nascholingstraject vast voor o.a. Google Apps
Via Cloudwise Academy bieden we verschillende nascholingstrajecten aan. deze gaan over verschillende relevante topics binnen het digitale onderwijslandschap. Verder gaan we gaan met partnerscholen ook samen kijken naar nascholingen of workshops op maat om het ICT-niveau stevig te doen stijgen!

5. Investeren in Chromebooks?
Bekijk zeker onze Chromebook bundels, bijvoorbeeld met 32 Chromebooks, een oplaadcart, Google Education Upgrades en het COOL leerplatform voor drie jaar! Natuurlijk zijn de Chromebooks gebruiksklaar en volledig geüpdatet.

6. Vervang oude borden of lamp-projectoren door modernere alternatieven
Kijk op onze webshop Schoolsupply en vervang ouder ICT-materiaal met modernere varianten zoals Clevertouch-touchscreens of laser-projectoren. Niet alleen werken ze een pak sneller, ze zijn ook gebruiksvriendelijk en hebben talloze functionaliteiten.

7. Google Admin console auditen 
Probeer orde op zaken te stellen in je ICTinfrastructuur. Schakel ons in om moeilijke zaken op te lossen of de hele Google Admin console te auditen.

8. Stel je (draadloos) netwerk op punt 
Kom hier te weten hoe wij je verder helpen met zaken zoals (school)netwerk, wifi, VoIP & Cloudprinting!

9. Google Workspace for Education (vroeger G Suite for Education)
Migreer van je huidige server-omgeving 100% naar de cloud, Google Workspace for Education bijvoorbeeld. Hier staat samenwerking & communicatie centraal. Je werkt gemakkelijk in hetzelfde document of presentatie. Deze omgeving is dan ook speciaal gemaakt voor het onderwijs.

10. Stel samen met ons en de ICT-coördinator een ICT-beleidsplan op (KT & LT)
Wanneer we samenwerken, werken we ook effectief samen met de scholen. Er zijn verschillende contactmomenten waar we het huidige beleidsplan kunnen bekijken, zien waar de school naartoe wil en hoe we daar het meest efficiënte geraken!

11. Become a SuperCOOL school!
Geniet van volledige ontzorging (white-glove enrollment). SuperCOOL scholen kunnen ook opteren voor (gedeeltelijk) het ICT-beheer over te dragen & uiteraard zijn er verschillende schoolbezoeken om samen het ideale scenario uit te tekenen & uit te voeren.

12. Relax
Zie je door de bomen het bos niet meer, bekijk het rustig, zoek naar structuur en vraag desnoods hulp aan collega’s of contacteer ons als klant voor eender welk ICT-probleem en we helpen je met plezier verder.

Deel je tips!

Heb je zelf nog leuke ideeën of tips voor andere leerkrachten? Of heb je een vraag waar je het antwoord maar niet op kan vinden? Laat hieronder een berichtje achter of stuur naar info@cloudwise.be!

Leave a Reply

Support